Ziua Ambulantei din Romania

In data de 13 Martie 2015 , Parlamentul Romaniei promulga Legea nr.22 din 2015 , care la art.1 prevede : ” Se instituie ziua de 28 iulie ca Ziua Naţională a Ambulanţei din România”.

In acest an sarbatorim 110 ani de cand prima ambulanta trasa de cai isi facea simtita prezenta pe strazile prafuite ale Bucurestiului de odinioara. Din initiativa Prof. Minovici , Regatul Romaniei era printre singurii beneficiari europeni ai acelor vremuri a unui serviciu de urgenta prespitalicesc gata sa deserveasca necesitatile de asistenta medicala de urgenta a populatiei.

Anii au trecut si imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial pe strazile de acum asfaltate ale Bacaului rula si aici prima ambulanta a Statiei de Salvare Bacau. Nu peste multa vreme bacauanii erau umiti sa zareasca pe cerul senin aeronavele ( avioane si elicoptere ) ale Statiei de Salvare AVIASAN.

Profundele schimbari ce au avut loc dupa evenimentele din 1989 au transformat radical aceasta institutie , ea devenind Serviciul de Ambulanta Judetean Bacau incepand cu anul 1995.

Cu un numar de 73 442 interventii si 2 822 390 km parcursi , Serviciul de Ambulanta Judetean Bacau devine din ce in ce mai prezent , din pacate , in viata bacauanilor , motiv pentru care , la ceas aniversar ne dorim sa fim din nou in mijlocul dumneavoastra pentru a va impartasi experienta acumulata de-a lungul a 110 ani de salvare si 21 ani de ambulanta , si de ce nu , de a va da sansa sa fiti salvator pentru o zi.

Va asteptam   joi 28 Iulie 2016 in Piateta Tricolorului ( in fata Casei de Cultura ) din municipiul Bacau , la ora 10.00 pentru a sarbatori impreuna.

Programul manifestarilor va cuprinde pentru un interval de aproximativ doua ore  un curs practic de acordare a primului ajutor de baza , activitate ce va avea loc pe manechinele Serviciului de Ambulanta Judetean Bacau.

About The Author