14 NOIEMBRIE 2013-WORKSHOP „RESUSCITAREA CARDIO-PULMONARA IN CONTEXTUL NOILOR TEHNOLOGII
Incepand cu ora 09.00 , in data de 14 Noiembrie 2013 a avut loc in Sala de Conferinte a Unitatii de primire Urgenta-SMURD din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau un workshop organizat de Serviciul de Ambulanta Judetean Bacau si UPU-SMURD Bacau care a punctat noile tehnologii ale secolului XXI isi gasesc locul in cadrul resuscitarii cardio-pulmonare.
Deschiderea evenimentului a fost facuta de catre Dr.Adrian Colibaba din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Bacau care a prezentat pe scurt programul zilei.
Medicul Sef al UPU-SMURD Bacau a deschis sesiunea stiintifica cu tema : „UPDATE LA RECOMANDARILE GHIDULUI EUROPEAN DE RESUSCITARE 2010” ,un motiv in plus de aducere aminte a recomandarilor Consiliului European de Resuscitare.
Workshopul a continuat cu prezentarea balantei fragile dintre posibilitati si limite a Suportului Vital Avansat in Prespital facuta de catre Dr.Adrian Colibaba care a concluzionat ca dispozitivele ce efectueaza compresii toracice sunt de un real folos Echipelor Medicale de Urgenta din Prespital , tema care a deschis apetitul celor prezenti pentru discutii pe marginea subiectului.
Dr. Anca Calin din partea Physio-Control Romania a prezentat dispozitivul de compresii tracice LUCAS , care se doreste a fi parte a unei Echipe Medicale de Urgenta.
Rolul Ecografiei in Resuscitarea cardio-Pulmonara prezentat de Dr.Adrian Colibaba a completat seria prezentarilor teoretice din cadrul workshopului.
Evenimentul a continuat cu 2 sesiuni practice in care participantii au putut sa utilizeze dispozitivul
de compresii toracice LUCAS simuland cateva cazuri de resuscitare cardio-pulmonara si putand sa exerseze tehnici de management avansat al cailor aeriene , suportul tehnic fiind asigura de catre domnul Adrian Rusu din partea ProRsq.
Workshopul s-a dorit un inceput pentru o serie ulterioara de manifestari stiintifice ce au ca obiectiv acumularea
de noi cunostinte teoretice si abilitati practice de catre profesionistii din domeniul asistentei medicale de urgenta.
Manifestarea stiintifica a beneficiat de sustinerea filialei Bacau a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor si Asistenţilor Medicali din România , workshopul fiind creditat cu puncte de Educatie Medicala Continua.
Evenimentul a beneficiat de sprijinul sponsorilor : Physio-Control Romania si ProRsq , fara de care evenimentul nu ar fi putut avea loc.