Comunicat Ziua Europeana 112

La Multi Ani 112 !
Din 2009 sarbatorim la fiecare 11 Februarie Ziua Europeana a numarului 112.
Pe 11 februarie este marcată Ziua Europeană a 112, număr comun în toate cele 28 de state ale Uniunii Europene, care se foloseşte pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă, din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, la orice oră din zi şi din noapte.

Cu ocazia Zilei Europene 112 , Serviciul de Ambulanta Judetean Bacau in parteneriat cu Biroul pentru Apel Unic de Urgenta 112 Bacau si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Maior C.Ene” al judetului Bacau a organizat un eveniment de constientizare a tinerilor privind importanta cunoasterii Numarului Unic de Urgenta 112 si a modului de folosire a acestuia , aceasta fiind tema anului 2016 a Asociatiei Numarului European de Urgenta.

Participantii , elevi ai Scolii Sanitare Postliceale „Ana Aslan” din Bacau au vizitat Dispeceratul Medical de Urgenta Bacau din cadrul Dispeceratului Integrat de Urgenta ISU-SAJ unde au putut vedea modul de functionare al unui Dispecerat de Urgenta modern si au primit informatii utile din partea personalului de specialitate.

Apoi au urmat o serie de prezentari despre ” CE ESTE SI CUM FUNCTIONEAZA 112 ” si „ISTORIC AL NUMARULUI UNIC DE URGENTA” dupa care a urmat o prezentare de materiale de promovare video si o sesiune de discutii cu tema ” 112 in comunitate”

La final cei prezenti au putut vedea doua autospeciale de interventie tip C din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Bacau si SMURD Bacau ce intervin zilnic in judetul Bacau pentru asigurarea asistentei medicale de urgenta.

Anul acesta, Ziua Europeană 112 este dedicată studenţilor beneficiari ai programelor de mobilitate universitară ERASMUS, cu accent pe o mai bună informare şi conştientizare a acestora. În anul academic 2012 – 2013, 268.143 studenţi au călătorit în alte state Europene în scop educaţional sau în cadrul diferitelor forme de pregătire.

În acest context, Asociaţia Numărului European de Urgenţă (EENA) a solicitat serviciilor naţionale de urgenţă, birourilor de informare ale UE din statele membre, reţelelor europene de cooperare studenţească şi agenţiilor ERASMUS să contribuie pentru maximizarea impactului acţiunilor de promovare 112 pe o categorie cât mai mare de public ţintă.

Gary Machado, directorul executiv al EENA, a afirmat că “Nivelul alarmant de scăzut al informaţiilor despre 112 îi face pe oameni vulnerabili, în special pe cei tineri, studenţii care călătoresc. Furnizarea către aceştia de informaţii clare şi cuprinzătoare trebuie să devină o prioritate, şi nu doar astăzi, ci în fiecare zi”.

 IMG_5988 IMG_5992 IMG_5994 IMG_5998 IMG_6007 IMG_6012 IMG_6013 IMG_6014 IMG_6016 IMG_6017 IMG_6020

No Comments